Info seizoen 2021-2022

Er heeft een nieuwe groepsindeling plaatsgevonden. STC de Preamkeskouwers is ingedeeld in Groep 2. Groep 2 schaatst dit seizoen op dinsdagavond.

De eerste training voor seizoen 2021-2022 is op zaterdag 18 september 2021 (zegel 7.2).

Trainingsuren en programma
Klik op onderstaande buttons om het overzicht te bekijken.

Trainingsuren

Programma trainingen

Nieuwe App Baancommissie Thialf
De baancommissie heeft een nieuwe app. gelanceerd. om snel en eenduidig te kunnen communiceren stelt de Baancommissie de speciale BC-Thialf info-app beschikbaar. De keuze voor Sportity is om op één lijn te komen met de KNSB die deze standaard hanteert en die het mogelijk maakt om diverse andere evenementen of informatiegroepen eenvoudig in Sportity toe te voegen middels een verstrekt password.

Instructies installatie en gebruik BC Thialf App.

Coronaprotocol
Het coronaprotocol van Thialf is leidend en wordt daar waar nodig aangepast naar herziene of aanvullende maatregelen. Een ieder die Thialf bezoek heeft zich hier aan te houden. Dit protocol is te vinden op de Thialf-site via https://thialf.nl/coronamaatregelen Concreet betekent dit tot 20 september dat alleen een gezondheidscheck moet worden ingevuld alvorens men Thialf betreed. Dit is verplicht voor 12-jarigen en ouder.
De gezondheidscheck kan in Thialf via een QR-code die in de centrale hal is te vinden worden ingevuld. Maar, gemakkelijker en simpeler is de BCT-Corona-app, deze bevat ook de link naar de gezondheidscheck en kan vanaf 0.00u van de dag dat men Thialf wil bezoeken ingevuld worden. Daarnaast zal de link naar de gezondheidscheck ook in de nieuw ter beschikking te stellen BC-Thialf-app worden opgenomen. Daar waar nodig zal aanvullende informatie worden verstrekt.

Update 15-09-2021 :

Beste schaatsvriend(in), de informatie en maatregelen die dinsdagavond vanuit de regering zijn meegedeeld hebben geen bijzondere invloed op de seizoenstart die voor ons op vrijdagavond 17 september aanvangt met de trainingen van blok 6.2 en 6.3, van 19-20u op de 400m en 333m banen.

Het advies is om alleen de gezondheidscheck voor toegang tot Thialf in te vullen, dit kan via de BC-Thialf Info-app en/of de Corona-app van de BC of de QR-code te scannen bij entree van Thialf, zoveel mogelijk nog de 1.5m afstand aan te houden en de looproutes aan te houden.

Zoals dinsdagavond aangekondigd gaan de nieuwe voorstellen in op zaterdag 25 september (mits met instemming van de 2e kamer).

Voor nu dus kunnen we vanaf vrijdag ‘gewoon los’ zonder corona-coördinatoren en veterstrikouders.

 

Vrijdagavond en zaterdagmorgen a.s. en alle volgende trainingsdagen zullen leden van de baancommissie bij de toegangspoortjes van Thialf staan om daar waar nodig toegang te verlenen omdat toegangspasjes mogelijk nog niet volledig juist zijn voorzien van de aangevraagde trainingsuren, deze te registreren en zo snel mogelijk aan te passen naar een werkende toegang.

Nieuwe pasjes (m.n. voor nieuwe leden/begeleiders/trainers) kunnen worden afgehaald bij de dames die de balie in Thialf bemensen.

Op deze wijze proberen we een soepele start van dit seizoen te bereiken.

 

Noteer wel alvast dat de trainingen op zaterdag 25 september i.v.m. het NK-Clubs 1.15u eerder starten dan regulier.

Dit betekent dat blok 7.2 start om 7.30u, blok 7.3 om 8.45u en blok 7.4 om 10u.

Daarnaast is inmiddels bekend dat de trainingen op zaterdag 2 en zondag 3 oktober vanwege een internationaal Shorttrack toernooi in Thialf komen te vervallen.

Compensatie van deze gemiste trainingen zal worden onderzocht en later over worden geïnformeerd.

 

Mocht in de loop van volgende week meer nieuws bekend worden dat zal dit uiteraard zo snel mogelijk gedeeld gaan worden via de geijkte kanalen.

 

Namens de Baancommissie,

Siep Luinenburg

Secretaris 

 

 

 


Bij geen smartphone of tablet kun je hier de gezondheidscheck invullen:  https://webshop.thialf.nl/HealthCheck

Helmplicht
Vanaf seizoen 2020-2021 geldt een helmplicht. Zonder helm mag er niet aan schaatstrainingen deelgenomen worden.